Hur börjar man?

-Jo, om ni är intresserade av att bli medlem i vår klubb och uppfyller nedanstående krav, då är Ni välkommna att kontakta oss för mer information. För er stackare som inte vill bli medlemmar i vår klubb, så rekommenderar vi ett besök på förbundets websajt där det finns information om alla klubbar i Sverige. www.ipsc.se

Regelbok finns att köpa på deras hemsida, gå in i länken shopen pris 40 kronor, även startkit finns att köpa.
Kvalifikationer som krävs för att bli medlem:
– Godkänd och genomgått grundkurs hos SPK.
– Man skall ha erövrat pistolskytte förbundets guldmedalj.

I.P.S.C – International Practical Shooting Conferderation

Diligentia, Vis, Celeritas (Precision, Kraft & Snabbhet)

Dynamiskt skytte måste de tävlande blanda precision, kraft och snabbhet till en vinnande kombination. Måltavlorna är 75 centimeter gånger 45 centimeter med ett 15 centimeters centrum som representerar A-zonen eller mitt i prick. Mestadels sker skjutningen på kort håll, men med ett fåtal skott upp mot och bortom 45 meter. Att träffa en 15 centimeters A-zon på 45 meter eller närmare kan verka lätt för en van pistolskytt, men inom IPSC är endast kraftfulla pistoler tillåtna (9 mm eller grövre). Detta minimum krav på kraft belyser det praktiska arvet i denna moderna sport, och att bemästra en kraftfull pistol är betydligt svårare än att skjuta med en lätt rekylerande tävlingspistol speciellt när skytten försöker skjuta så fort som möjligt. Tiden är också en faktor. Stationer med fast tid där mycket korta tider är givna för ett förutbestämt antal skott, eller som i en station med comstockräkning där resultatet divideras med tiden bidrar till att höja utmaningen.

Flera mål, rörliga mål, reaktiva mål, straffbelagda ej skjutbara mål mellan och ibland delvis täckande skjutbara mål, hinder, förflyttningar, tävlingstaktik och andra relevanta svårigheter banläggaren kan hitta på bidrar till att hålla de tävlande entusiastiska och åskådarna underhållna. Emedan IPSC reglerna säger att stationerna skall vara realistiska och praktiska så uppmuntras omväxling för att förhindra sporten att bli alltför formaliserad och standardiserad. Det finns vissa matcher som innehåller överraskningsstationer där ingen i förväg vet vad som skall hända.

I IPSC regionen Sverige, ingår alla svenska IPSC klubbar i IPSC Sverige. www.ipsc.se Ett exempel på en Dynamisk Skyttestation, nu kan man naturligtvis bygga stationerna enklare eller svårare variationerna är många

START :Ljudsignal …………..STOPP:Sista skottet.
TAVLOR: 12 IPSC, 4 PP …SKOTT/POÄNG :28/140
START POSITION: Sittande på stolen,knäna under stolen, laddat vapen liggandes på bordet och händerna på knät.
PROCEDUR: På signal fäller skytten de 4 PP sittandes och sedan skjuter skytten de övriga tavlorna genom de gluggar och tunnor där tavlorna blir synliga.

Kommentera