Lång & kortpip – FAQ

Fråga: Hur ska man då göra för att få vara med och skjuta dessa skyttegrenarna som är så roliga?

Svar: Man tar helt enkelt och dyker upp då det är en tävling, (se programmet) om ingen har nyckel till kassunen och alla lånevapen så finns det alltid någon vänlig själ som lånar ut sitt vapen (under förutsättning att du inte vinner över den som har lånat ut sitt vapen…). Ammunition är det bra om ni har med er och har ni inte möjlighet till det så brukar det finnas de som har lite för mycket ammo med sig, eftersom att det inte är gratis att ladda eller köpa ammo så kan ni som saknar ammo bidra med ett par tjugor eller så till de som ni lånar/köper ammo av.

Fråga: Vad behöver jag mer några tjugor & ett intresse för att kunna skjuta? 
Svar:
 Du behöver glasögon och kåpor/proppar (kåpor är att föredra då vi skjuter inomhus)

Fråga: Jag är nybörjare och vet inte riktigt om jag kan/törs vara med och skjuta, hur gör vi då? 

Svar: Då mailar ni info@sundsvallspk.se märk den kortpip eller ringer sektionsledare för kortpip/korthållsfält (se styrelse o funktionärer excel filen) så hjälper vi er och tillsammans med övriga sektionsledare & skyttar så gör vi så gott vi kan. Kom ihåg att alla är barn i början, ingen fråga är för dum. 

Det är sällan som det finns lånevapen men hör av er några dagar innan en tävling så löser det sig med lånevapen också. 

Då vi skjuter alla stationer på tid så är det spridda tider, en del skjuter lite för snabbt och missar, andra skjuter i sin egen takt och träffar och får på så sätt en konkurrenskraftig tid när räkningen är klar. Man kan aldrig vara säker förrän sista skytten har skjutit klart.

Kommentera